Kaliteli yaşamı keşfedin…
Lenfatik drenaj, son zamanlarda vücuttan ödemin uzaklaştırılması için tercih edilen popüler uygulamalardan biridir. Lenf sistemi vücutta bağışıklık ve savunma işlevlerini yerine getiren sistemdir. Dokulardaki sıvının sirkülasyonu ve vücuttan atılması lenf sistemi aracılığıyla olmaktadır. Sirkülasyon ve atımın yeterli sağlanamaması ödem oluşmasına sebeptir. Lenfatik Drenaj uygulaması ile lenf sıvının dokularda toplanması önlenerek, doğru yere aktarılmasını sağlanır.

Lenfatik Drenaj Nedir? 

Lenfatik drenaj, vücudumuzdaki kanal ve kanalcıklardan oluşan özel bir toplardamar ağıyla kan damarlarına dökülen renksiz sıvının vücuttan atılması için uygulanan yöntemdir. Canlıların dokularında yer alan, vücuttaki sıvı dengesinin korunmasını sağlayan, bakteri ve yabancı hücreleri dokulardan uzaklaştıran sistem lenfatik sistemdir. Lenf drenaj cihazı vücutta lenfatik sistemi besler, beyaz sıvı dolaşımını hızlandırır. Lenf drenaj cihazı ile parmak uçlarından yukarı doğru, düzenli aralıklarla basınç uygulanarak, lenf drenaj etkisi sağlar. Lenf Drenajı çeşitli sebeplerle vücutta biriken ödemin dışarıya atılmasını sağlayarak bağışıklık sisteminin ve diğer bazı organ sistemlerinin çalışmasını düzenler, özellikle lenf ödem tedavisinde kullanılır.Lenf ödem; lenfatik (akkan) sistemdeki bozukluktan dolayı dokulardaki lenf sıvısının boşaltılamaması sonucu dokularda birikmesi nedeniyle, ilgili vücut bölgesinin (genellikle bacaklar ve kollar) şişmesidir. Özellikle meme kanserinde lenflerin çıkarılmasına bağlı olarak kolda lenf akışı bozulur. Kolda fonksiyonları etkileyecek düzeyde lenf ödem meydana gelir. Mastektomi sonrası lenf drenaj sistemi lenf ödemin azaltılmasına yardımcı olur.

Lenfatik drenaj, sistemi ayak bileği burkulması gibi herhangi bir travmaya bağlı olarak gelişen ödem (şişlik) atılmasına yardımcı olur. Lenf drenaj sisteminin güzellik amaçlı kullanılması halinde, ciltteki kırışıkların, yara izlerinin ve lekelerin hafifletilerek cildin, iyileşme ve gençleşme sürecine destek olunabilir. Çünkü Lenf drenajı, ciltteki kollajen üretimine destek olur ve bu sayede cilt sıkılaşır. Zayıflama programlarının bir parçası olarak da kullanılabilen lenf drenaj sistemi vücutta tutulan ödemin vücuttan atılmasını sağlayarak uygulandığı bölgede cilt kalitesinde düzelme, çevresel olarak incelme, deri ve deri altında sıkılaşma sağlar.

Lenfatik Drenaj Nasıl Uygulanır?
 
Lenfatik Drenaj, seans süresi 30 dakika olacak şekilde haftada 2 ya da 3 kez uygulanabilir. Ödem ve şişme, Yara izleri - eski ya da yeni, Göğüslerde hassasiyet, Romatizma, Şiş topuklar, bacaklar vb., Kabızlık ve hazımsızlık, Zayıflama, Sinüzit, saman nezlesi, Stres, Toksin birikmesi, Hormonal dengesizlikler, Tekrarlanan enfeksiyonlar, Anksiyete, Selülit ve kilo problemi, Ergenlik, Soğuk algınlığı, Gerginlik, Akne ve diğer cilt problemleri, Hamilelik öncesi ve sonrası, Grip, Yorgunluk, Ameliyat öncesi ve sonrası sıkıntılar, Menopoz sıkıntıları, Üst solunum yolu hastalıkları, Uykusuzluk, Ödem ve iyileşme sürecine destek, PMS - regl öncesi gerginlik ve Eklem iltihaplanmaları gibi durumlarda kullanılabilir.


Lenfatik Drenaj, vücudunuzdaki ödemlerden kurtulmak, cildin sıkılaşmasını sağlamak ve kaslarınızın gevşemesini sağlamak için etkili bir yoldur. Bazı özel durumlarda uygulanması komplikayonlara yol açabilir. Kalp hastaları, hamileler ve bazı hastalıklarda lenfatik drenaj uygulaması yapılmamaktadır. Onun haricinde ozon tedavisiyle birlikte yaptırabileceğiniz bu uygulamayla daha sağlıklı bir bedene sahip olabilirsiniz.
LENF DRENAJ
Mimarsinan mh. Bozantı Cad. No:184
Kocasinan-Kayseri / TURKEY
Mail : info@fier.com.tr
Bizi Takip Edin!
E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
Bülten ve diğer iletişimleri almak için aşağıdaki linkten e-posta üyeliğine kayıt olabilirsiniz.
ABONE OL
Her hakkı saklıdır. © 2018 Fier Life Center